Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-09@08:50:14 GMT

معماری اصیل یزد نشانگر سادگی و مروج فرهنگ حجاب است

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۳۱۷۱۹

معماری اصیل یزد نشانگر سادگی و مروج فرهنگ حجاب است

آیت الله سیدمحمد کاظم مدرسی گفت: معماری اصیل یزد نشانگر سادگی و مروج فرهنگ حجاب است و این معماری اصیل نباید به دست فراموشی سپرده شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزدرسا، آیت الله سید محمد کاظم مدرسی در دیدار با مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، جمعی از کارمندان اداره کل و فعالان گردشگری یزد با بیان اینکه یزد تنها حوزه گردشگری تک بعدی نیست، اظهار کرد: یزد در حوزه گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی شاخص است و از این لحاظ باید مورد توجه ویژه ای واقع شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه قبل از توجه به گردشگری و صنایع دستی باید حوزه میراث فرهنگی مورد نظر باشد، تاکید کرد: چینش وزارتخانه نیز در بر دارنده این مفهوم است که در ابتدا میراث فرهنگی و سپس گردشگری و صنایع دستی مورد نظر است.

مدرسی با بیان اینکه باید با تضارب افکار رونق و توسعه را رقم بزنیم، گفت: باید از اندیشه‌ها و تجارب صاحبان خرد به درستی استفاده کنیم.

امام جمعه بخش مرکزی یزد با تاکید بر اینکه میراث فرهنگی نباید در خشت و گل و ساختمان خلاصه شود، بیان کرد: در فرهنگ یزد سادگی و خانه‌های بی آلایش با آرایش و پیرایش ساده بوده و امروز آرایش و پیرایش های بی حد و حصر با فرهنگ ما همخوانی ندارد.

وی افزود: خانه های ما مهد فرهنگ حجاب و حیا و غیرت بوده اند چرا که اندرونی، دهلیز، راهرو و…  داشته‌اند در حالی که امروز معماری بسیار متفاوتی با معماری اصیل یزد داریم.

مدرسی با بیان اینکه معماری کنونی فرهنگ بومی و اصیل را دستخوش تغییر کرده است، گفت: حس زیبایی شناسی در بین ما ایرانیان بسیار پررنگ بوده به طوری که ما این حس را پرورانده و به دیگران می‌دادیم اما برخی از نکات منفی هم در بین ما وجود دارد.

وی با بیان اینکه رنگ پذیری ما یک ضعف است، تصریح کرد: هر مدی هر جا به وجود بیاید ما نباید نفر دوم باشیم البته من مخالف مدگرایی نیستم، لذا مبادا در گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی نباید بگذاریم رنگ پذیری غالب شود.

مدرسی با تاکید بر اینکه در دولت کنونی نگاه های خارجی منفی است و در مورد آن سیاه نمایی می‌کنند، گفت: ما نهادهای خوب فرهنگی داریم و دورانی است که پیوندهای ما با دیگر کشورها برقرار خواهد شد، لذا باید نهاد های مرتبط باید با هم متصل شوند.

امام جمعه بخش مرکزی یزد تاکید کرد: شهرداری می‌تواند در این زمینه‌ها هماهنگ باشد و بهترین شاخص شورای فرهنگ عمومی است که در آنجا حلاجی شود و باید با تغییر و تحول موثر مانند داشتن بودجه مستقل اقدام کنیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: میراث فرهنگی معماری اصیل صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۳۱۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز نخستین نشست کارشناسان نظارتی ادارات کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در مشهد

 

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی،سیدجواد موسوی گفت : با توجه به اهمین نظارت بر خدماتِ تاسیسات گردشگری، وزارت‌خانه برای آموزش به نیرو‌های حوزه نظارت اهتمام جدی دارد و امروز این فرصت فراهم شده تا دانش کارشناسان حوزه نظارت افزایش پیدا کند.

مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی با اشاره به شرایط تاسیسات گردشگری در استان خراسان رضوی افزود: این استان ۲۸۵۰ تاسیسات گردشگری فعال با بیش از ۲۲۰ هزار تخت رسمی برای خدمت به زائران و گردشگران دارد.

وی با بیان اشاره به پیشگامی مشهدی‌ها در ارائه خدمت به زائران و مسافران تصریح کرد: مشهدی‌ها بنیان‌گذاران برخی از انواع تاسیسات از جمله هتل‌آپارتمان و خانه مسافر بوده‌اند و ابتدا در مشهد شکل گرفته‌اند.

موسوی با اشاره به برگزاری این نشست و حضور کارشناسان نظارتی و ارزیابی در آغاز دهه کرامت اظهار کرد: برنامه‌ها و رویداد‌های این دهه از امروز آغاز می‌شود و خدمت به زائران و گردشگران این دهه به صورت شبانه‌روزی انجام خواهد شد.

 او افزود: هم‌چنین برنامه‌های بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان پارسی با برنامه‌های ویژه از ۲۵ اردیبهشت ماه آغاز و تا سوم خرداد ماه با عنوان دهه حماسه در مجموعه فرهنگی تاریخی فردوسی اجرا خواهد شد.

نخستین نشست کارشناسان نظارتی و ارزیابی ادارات کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان‌های کشور طی روز‌های چهارشنبه و پنجشنبه ۱۹ و ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در مشهد در حال برگزاری است.

دیگر خبرها

  • ۱۳ قطعه سفال‌ تاریخی در عملیات مرمت بانک ملی بازار اصفهان کشف شد
  • ۳۵۰ هنرمند یزدی بیمه می‌شوند
  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • آغاز هفتمین دوره آموزشی توانمندسازی فعالان صنعت گردشگری
  • تایید بیمه تأمین اجتماعی ۲۲۴ نفر از شاغلان صنایع‌دستی استان گلستان
  • آغاز نخستین نشست کارشناسان نظارتی ادارات کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در مشهد
  • برگزاری جلسه کارگروه مشارکت و میراث فرهنگی در شهرستان اشنویه    
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • سمنان میزبان جشنواره «تاسکا» شد
  • کشور نیازمند «سرمایه انسانی آموزش دیده» است